14 Super Waardevolle Tips voor het Vinden van Jouw Droomjurk!

Lieve bruiden, luister goed! Het vinden van jouw droomjurk is een opwindende reis vol emoties en uiteindelijk pure vreugde. Maar laten we eerlijk zijn, het kan ook een beetje overweldigend zijn. Maak je echter geen zorgen, want wij steunen jou gedurende het hele proces! Hier zijn 14 waardevolle tips om jou te helpen de perfecte trouwjurk te vinden bij Pippi Bruidsmode, voor bruiden die zichzelf serieus nemen en alleen het allerbeste willen. Bereid je voor op je pasafspraak en dan zorgen we er samen voor dat jij die ene bruidsjurk, jumpsuit of bruidspak vindt waarin jij je echt prachtig en helemaal jezelf voelt!


De beste Tip: Ga naar de beste winkel voor jouw bruidsjurk. Vind je het spannend om direct een pasafspraak te maken? Dan kom je toch eerst even kennismaken! https://calendly.com/pippibruidsmode/kennismakingsafspraak Tot gauw!

Tip 1. Ken Je Stijl

Voordat je bij onze mooie winkel komt, neem de tijd om jouw persoonlijke stijl te ontdekken. Ga je voor klassiek, modern, boho of glam? Misschien kun je jouw stijl niet precies omschrijven, maar door hier over na te denken en je te herinneren wanneer jij jezelf echt heel mooi vond, kun je ook gemakkelijker je ideale bruidsjurk, jumpsuit of misschien wel bruidspak vinden. Ben eerlijk naar jezelf. Je weet best wanneer jij je het fijnst voelt en welk soort kleding en welke uitstraling daarbij past.

Tip 2. Doe Je Onderzoek

Blader door bruidsbladen, struin door Pinterest en verzamel inspiratie. Zo krijg je een idee van wat je leuk vindt en wat bij jou past. Mijn belangrijkste tip hierbij is natuurlijk wel: projecteer die plaatjes op jezelf. Niemand heeft een gefotoshopt lijf, dus blijf eerlijk naar jezelf. Je hoeft je daar ook niet druk over te maken, want bij iedere bruid past een bruidsjurk en iedere bruid kan zich super mooi voelen in de juiste jurk. Bedenk ook dat je partner van je houd zoals je bent! Een goede jurk maakt je gewoon nog extra mooi!

Eva Maria wist dat ze geen traditionele jurk wilde, maar wat dan wel? Het werd deze klassieke jurk met kanten bikerjasje en stoere laarsjes!
Eline was bang dat ze geen mooie jurk vond bij haar grotere maat. Ze paste deze jurk en wist direct dat dit haar perfecte droomjurk was! Je kunt zien dat ze zich prachtig voelde!
Michelle wilde een jurk met mooie details. Deze jurk met gedrapeerde voorkant en kanten rug was perfect! Ze straalde echt!

Tip 3. Wees Openminded

Hoewel je een idee hebt van wat je wilt, sta open voor suggesties van onze ervaren stylisten. Soms kan een jurk waar je niet aan had gedacht, je hart veroveren zodra je hem aan hebt. Dat is ook helemaal niet zo gek als je bedenkt dat jij niet het overzicht van alle mogelijkheden hebt. Wij hebben dat natuurlijk wel. Bij Pippi Bruidsmode gaan we samen op zoek naar de perfecte outfit. Maar, er is maar één iemand die beslist wat ze wilt en dat ben jij: de bruid! Wij zullen je altijd alle ruimte geven om zelf te onderzoeken wat je mooi vind en jij kunt daardoor ook vol overtuiging zelf de keuze maken.

Tip 4. Begin Op Tijd (als het kan!)

Plan je afspraak ruim van tevoren om stress te voorkomen. Op die manier heb je voldoende tijd om verschillende stijlen te proberen en jouw perfecte jurk te vinden. Het is fijn als je meer dan een half jaar voor je trouwdatum je jurk komt uitzoeken. Veel merken hebben een levertijd van 3-5 maanden. Heb je echter gewoon minder tijd, om welke reden dan ook, dan gaan we gewoon goed kijken wat er mogelijk is. Soms hangt die ene jurk gewoon in (ongeveer) de goede maat in de winkel en wordt dat jouw droomjurk! Vaak vinden we in de voorraden van de leveranciers nog de perfecte jurk en met een zeer creatieve coupeuse wordt er ook veel mogelijk gemaakt voor jou. Hoe dan ook vinden we altijd een oplossing zodat jij op jouw bruiloft straalt in de perfecte trouwjurk! Mooi op maat gemaakt en helemaal zoals jij het wilt.

Marie kon pas 3 weken voor haar bruiloft op zoek naar haar droomjurk. Ze wilde zo graag een echt mooie bijzondere jurk. Toen ze deze zag, was ze verkocht. Dit was haar jurk. De jurk werd in no-time aangepast en zoals je ziet, straalde Marie in haar prachtige jurk.
Filipina kwam 2 maanden voor haar bruiloft in de winkel. Deze jurk was direct haar favoriet, maar niet in de juiste maat op voorraad. Gelukkig vond de leverancier de jurk in de juiste maat bij een andere winkel en kon hij direct opgehaald en vermaakt worden. En Filipina zag er prachtig uit!

Tip 5. Neem de Juiste Entourage Mee

Dit is één van de tips die ervoor zorgen dat het uitzoeken van jouw bruidsjurk echt een feestje wordt. Kies een select gezelschap van mensen die jouw smaak en wensen respecteren. Een te grote groep kan leiden tot overweldiging en conflicterende meningen. Bij Pippi Bruidsmode adviseren we eigenlijk altijd om 2 of 3 personen mee te nemen. Mensen die jou goed kennen en aan jou kunnen zien of je je fijn voelt. Ben je bang dat je mensen passeert als ze niet mee kunnen? Dan neem je ze toch gewoon mee als je later je jurk komt passen met de coupeuse. Je komt zeker nog een keer of 3 terug voor je jurk perfect op maat is, dus tijd genoeg om die ene vriendin, tante of schoonmoeder mee te nemen!

Tip 6. Houd Rekening met het Budget

Stel een realistisch budget vast en houd je eraan. Bij Pippi Bruidsmode hebben we jurken heel veel jurken in diverse prijsklassen, dus je zult zeker iets vinden dat bij jou past. De meeste jurken kosten tussen de €1700 en €2700, inclusief coupeuse-kosten. We hebben een hele blog geschreven over de prijzen van bruidsjurken en waarom die zo duur zijn. https://pippibruidsmode.nl/pippibruidsmode-nl-wat-kost-een-trouwjurk/. Wat wel heel belangrijk is om je te realiseren: je trouwt maar één keer, dus gun jezelf die ene prachtige jurk. Je kijkt je hele leven nog terug op je trouwfoto’s of -video en dan wil je toch trots op jezelf zijn. Ook nog na 20 jaar. En niet denken: “had ik maar…” Je kunt beter een ruim en realistisch budget hebben voor jouw jurk en bezuinigen op iets anders, dan dat je naderhand spijt krijgt van verkeerde zuinigheid.

Tip 7. Denk aan het Comfort

Je zult de hele dag in jouw jurk doorbrengen, dus comfort is essentieel. Kies voor een jurk waarin je je op je gemak voelt en vrij kunt bewegen. Voor de één is dat in een strakke jurk en voor de ander in een jurk met wijde rok. Bij Pippi Bruidsmode zorgen we dat jij “oefent” met je jurk. En ook dat hoort bij de super-tips! Wij zorgen dat jij gaat zitten in je jurk en een paar keer de trap op en af loopt. Zodat je zeker weet dat je je helemaal goed voelt tijdens de ceremonie, dat je kunt dansen en zonder problemen kunt eten en drinken. En ja, wij hebben ook altijd tips voor je hoe je gemakkelijk (en bij voorkeur alleen) naar het toilet kunt!

Tip 8. Vergeet de Accessoires Niet

Accessoires kunnen jouw look compleet maken. Probeer verschillende opties uit, zoals sluier, sieraden, en schoenen, om te zien wat het beste bij jou en jouw jurk past. Bij Pippi Bruidsmode hebben we niet alleen goede tips, we hebben ook alles wat jij nodig hebt om jouw look compleet te maken. Toffe sieraden, diverse soorten sluiers, hoeden, schoenen, sjaals, jasjes en natuurlijk lingerie. En wat we niet hebben, kunnen we voor je bestellen. Wij staan bij Pippi Bruidsmode open voor alles, dus zullen jou nooit proberen te beïnvloeden. Maar, eerst de jurk vinden en dan komt de rest. Daar heb je dan ook nog tijd genoeg voor!

Tip 9. Vertrouw op Je Instinct

Als je eenmaal de juiste jurk hebt gevonden, zul je het weten. Vertrouw op je gevoel en laat je niet beïnvloeden door anderen. Dat betekent natuurlijk niet dat iedere bruid hier voor de spiegel staat te huilen en dat iedere moeder haar dochter huilend in de armen valt. Nee, dat voelt voor iedereen weer anders. Maar, vertrouw op jezelf. Je weet het echt wel als jij jouw perfecte jurk hebt gevonden. Al is hij 3 maten te klein of in de verkeerde kleur, jij weet echt wel of het jouw jurk is. Twijfel je nog? Dan is het gewoon nog niet je jurk en moet je nog even doorzoeken. Soms hebben we net niet de perfecte jurk in de winkel, maar weten we wel steeds beter wat je zoekt. Bij Pippi Bruidsmode kunnen we dan wat jurken “op zicht” laten komen van onze leveranciers. In 99% van de gevallen vinden we dan alsnog de perfecte trouwjurk die aan alle eisen voldoen en waar de bruid dan zonder enige twijfel “JA” tegen zegt!

Tip 10. Wees Voorbereid op Emoties

Het kiezen van jouw trouwjurk kan emoties oproepen, dus wees voorbereid op tranen. Soms zijn er tranen bij de bruid, soms bij haar gasten en soms bij allemaal. Bij Pippi Bruidsmode zijn we wel wat gewend en we vinden het helemaal niet erg als er tranen vloeien. De tissues staan al op tafel! Als er niet gehuild wordt, is dat ook prima natuurlijk. En eerlijk, dat komt minstens zo vaak voor. Meestal zijn de bruiden en haar gasten gewoon heel erg blij en vaak ook opgelucht. Als je eenmaal je jurk (of jumpsuit of bruidspak natuurlijk) hebt gevonden, dan heb je ook de ruimte in je hoofd om de rest te gaan regelen en na te denken over bijvoorbeeld accessoires.

Tip 11. Denk aan het Thema en de Locatie

Houd rekening met het thema en/of de gewenste sfeer van jouw bruiloft en met de locatie bij het kiezen van jouw jurk. Je wilt er zeker van zijn dat jouw jurk past bij de sfeer van de dag. Dat is helemaal niet moeilijk. Of iets past, bepaal je namelijk helemaal zelf. En misschien hebben jullie helemaal geen thema, maar is het feest gewoon het belangrijkste van de dag. Dan kies je natuurlijk een jurk waarin jij lekker kunt feesten! Er zijn ook bruiden die een jurk willen waaraan ze gedurende de dag iets kunnen veranderen, zodat ze meerdere looks hebben. Denk aan afneembare mouwen, een losse overrok of een jasje. Ook een sluier of hoed kan je jurk een hele andere look geven. Of je verwisselt je chique pumps voor een paar sandaaltjes of sneakers, dan heb je ook meteen een andere uitstraling. Er is veel mogelijk!

Voor haar Las Vegas bruiloft koos Tessa een lichte soepele jurk die gemakkelijk mee kon in het vliegtuig
Voor haar strandbruiloft koos Gwen een strakke jurk met kanten top en een speelse korte sluier
Voor een indrukwekkende entree op haar paard koos Kristel een jurk met wijde rok

Tip 12. Luister Naar Onze Experts

Wij hebben jarenlange ervaring en kennen onze collectie als geen ander. Luister naar ons advies en laat je leiden door onze expertise. Je ontdekt hierdoor ook mogelijkheden waar je zelf misschien helemaal niet aan gedacht had. Wij weten of die jurk met een andere rok leverbaar is of dat er wat lagen tule onder de rok weg kunnen. Wij weten of er een mouwtje aan de jurk gemaakt kan worden en welke stof dan het mooiste is. Dat is nou net onze expertise en wij vinden ook niks leuker dan jou daarmee helpen. Voel je nooit bezwaard om onze hulp in te schakelen, wij doen dat heel erg graag.

Tip 13. Wees Flexibel

Soms loopt niet alles volgens plan, en dat is oké. Wees flexibel en sta open voor veranderingen, zodat je uiteindelijk de perfecte jurk vindt. Het gebeurt wel eens dat de bruid een jurk of pak in haar hoofd heeft die helemaal haar ideaal is. Tijdens het passen blijkt dan dat dit model helemaal niet bij haar past. Dat is dan een grote teleurstelling en soms heel erg lastig. Als je dan niet kunt schakelen, kunnen we beter even stoppen en gewoon een nieuwe afspraak inplannen. Dan kun je het eerst even laten bezinken en daarna weer vol goede moed je perfecte jurk gaan vinden. En meestal lukt het dan wel!

Tip 14. Geniet van het Proces

Last but not least, vergeet niet te genieten van het proces! Het vinden van jouw droomjurk is een once-in-a-lifetime ervaring, dus maak er het beste van en creëer mooie herinneringen. Wil je zeker weten dat je die mooie herinnering bij Pippi Bruidsmode gaat creëren? Plan dan nu je pasafspraak in. Wij plannen dan 2 uur voor je in en de deur gaat dicht, zodat alle aandacht voor jou is. https://calendly.com/pippibruidsmode/afspraak. Weet je nog niet zeker of Pippi Bruidsmode jouw winkel is? Kom dan eerst kennis maken, dan kun je kennismaken, de winkel zien en de collectie al bekijken. Dan weet je zeker of er een goede match is! https://calendly.com/pippibruidsmode/kennismakingsafspraak


Bij Pippi Bruidsmode streven we ernaar om elke bruid een onvergetelijke ervaring te bieden. Als je op zoek bent naar de allerbeste bruidsmodeboetiek waar je jezelf serieus kunt nemen en de allerbeste service kunt verwachten, dan is Pippi Bruidsmode de perfecte bestemming voor jou. Plan vandaag nog jouw afspraak en laat ons jouw bruidsvisie werkelijkheid maken! ???????? #PippiBruidsmode #BruidsjurkTips #Droomjurk #Bruidservaring

Lees ook andere blogs

Pippi Winter Bruidsevent! 

Heb jij ja gezegd?
Kom dan 14 januari van 12-16 uur naar Pippi Bruidsmode, Klaasstraat 38 in Venlo

Let op: de eerste 25 bruiden die dan hun pasafspraak inplannen, ontvangen een goodiebag met een waarde van meer dan €1000,-