Hoe vind ik mijn perfecte trouwjurk?

Kijk vooral naar wie je bent en wat je wilt benadrukken. Dan vindt je zeker je perfecte outfit!

Hoe vind ik de jurk waarin ik me prachtig voel en toch mezelf ben?

Ik heb niet de perfecte maat en voel me soms heel onzeker. Hoe ga ik dan een mooie trouwjurk vinden?

Iedere bruid is prachtig! Je bent gelukkig in de liefde en dat straal je uit! ?

? Helaas zijn de meeste vrouwen wel eens onzeker en dat geldt dus ook voor bruiden. Toch kan iedereen, ook jij, met alles waar je onzeker over bent, de perfecte trouwjurk vinden. Hoe dan? Ik zal een tipje van de sluier ? voor je oplichten!

Internet en bewerkte foto’s

Als je begint met zoeken, dan zoek je vaak op internet. Je ziet de mooiste jurken, pakken etc. gedragen door modellen. Deze modellen hebben vaak ideale standaardmaten. Daarnaast zijn de foto’s ook nog eens bewerkt. Dat betekent dat de foto’s niet de werkelijkheid laten zien, maar een verfraaid beeld van de werkelijkheid.

Ga jij op zoek naar die jurk van de foto en ga je die passen in de winkel, dan kan het zijn dat die jurk er opeens heel anders uitziet.

Hoe dan? Natuurlijk kun je je op internet oriënteren, maar doe dat dan nuchter en bedenk bij ieder plaatje hoe jouw lijf er uit ziet. Doe dat vriendelijk voor jezelf en vraag je af of de jurk voor jou doet wat je zou willen. Ook kun je naar een bruidsmodeshow gaan met “echte” vrouwen als mannequins. Op 4 september kun je naar Pippi Bruidsmodeshow in Venlo. Daar zie van diverse vooraanstaande bruidsmodemerken de mooiste jurken, geshowd door prachtige vrouwen zoals jij! Ga naar http://www.pippibruidsmode.nl om je aan te melden voor de show!

Benadrukken wie je bent

Of, kijk eens naar onze echte bruiden op deze foto’s. Waarom zijn ze zo mooi? Gewoon, omdat ze gelukkig en blij zijn. Dat kun je zien. Zij hebben een jurk of combinatie aan waarin ze zich mooi voelen en die echt helemaal bij ze past. Het is daarom belangrijk om eens rustig te gaan kijken wie je bent, wat je wilt uitstralen en daarna welke delen van je lijf je mooi vind en die je dan ook wilt benadrukken. ?

Ben jij een stoere vrouw die het liefst altijd in leren jack of jeansjasje loopt? Dan kun je net als Eva-Maria een goede jurk kiezen die je combineert met een jasje dat helemaal bij je past. Je krijgt dan een uitstraling waarin je jezelf herkent en daardoor voel je je zelfverzekerd en sterk. Je kunt natuurlijk je eigen motorjack of jeansjasje aan, maar je kunt ook iets kiezen wat iets meer bridal voelt. Jij bepaalt!

Ben je een meisje-meisje dat houdt van romantisch kant en tule? Dan kies je net als Gloria voor een heerlijk feestelijke jurk met fijne bewerkte top en wijde rok met allemaal stroken tule. Gloria vond strapless wel mooi, maar ook wat spannend en dus hebben we mooie afneembare schouderbandjes aan de jurk gemaakt. Zo hoefde ze niet onzeker te zijn en voelde zij zich heerlijk zichzelf en dat kun je zien!

Hou jij van eenvoudige lijnen en niet teveel tierelantijnen? Dan doe je als Steffi en kies je voor een jurk die eenvoudig is, maar wel heel stijlvol is en natuurlijk perfect bij jou past. Steffi viel als een blok voor deze strakke satijnen jurk, afgezet met kleine pareltjes. De wijde mouw valt sierlijk open op haar arm en geeft een hele aparte uitstraling. ?

Dit zijn maar een paar voorbeelden van hoe je met je eigen stijl en dus je eigen sterke kanten je allermooiste jij tevoorschijn kunt toveren. Als je de nadruk legt op wie jij bent en daarnaast op wat je mooi vindt aan jezelf, dan zie je de delen die je minder mooi vindt helemaal niet meer. Je hoeft dus eigenlijk niks te verdoezelen. Dat gebeurt dan vanzelf. Je ziet op alle foto’s van de Pippi bruiden dat ze stralen en prachtig zijn. Dat wil jij toch ook? En naast je dan ook nog je lieve partner die iedere minuut stamelt hoe mooi je bent!?

Eerst de vorm, dan de jurk of het pak

Als je weet wat je wilt uitstralen, ga je op zoek naar welke vorm het beste bij je past. Vaak is dat heel duidelijk. Wil jij uitstralen dat je stoer bent? Dan zoek je een jurken of pakken die dat stoere benadrukken, bijvoorbeeld een strakke jurk met een halterlijn, een jurk met stevig stof of een jurk met zakken in de rok. Natuurlijk kun je dan ook een pak of jumpsuit gaan proberen. Wil je romantisch, dan zoek je naar outfits met kant en/of bloemen. Door te passen, kom je snel achter de ideale vorm.

Dan is het tijd voor de volgende stap: het zoeken naar de perfecte jurk, het ultieme pak, de aller tofste jumpsuit of de meest bijzondere combinatie van diverse losse elementen. Alles is mogelijk. Zo lang jij maar positief naar jezelf en je eigen lichaam kijkt en uitgaat van de kanten die jij het leukste en het mooiste aan jezelf vindt. Samen vinden we dan de perfecte outfit voor je. Soms betekent dat een jurk uit het rek, soms betekent dat maatwerk. En alles wat daar tussen in zit. Wist je dat je heel veel jurken in diverse varianten kunt krijgen? Wist je dat een coupeuse een soort tovenaar is die jouw jurk perfect passend krijgt? Wist je dat we @pippibruidsmode niets leukers kunnen bedenken dan samen met jou jouw perfecte trouwoutfit te vinden? ??

Accessoires

Met goede accessoires maak je je outfit af. Heb je jouw jurk of pak gekozen, dan kun je nu helemaal los gaan met de verdere styling. Misschien wil je de stijl benadrukken met bijpassende sluier, hoed of haarsieraad? Misschien wil je juist het tegenovergestelde effect en zoek je het contrast op. Wat dacht je van een sluier bij een stoer pak of jumpsuit? Of juist een hoed bij een romantische jurk? Gympen onder je lange jurk of juist lange laarzen onder een korte rok? Misschien wil jij kekke oorbellen om je jurk extra pit te geven? Alles kan en alles mag. Heerlijk toch?

Lees ook andere blogs

Pippi Lente Bruidevent!

🥂💍 Mis het niet! Pippi Lente Bruids Event op 7 april! 💍
Ontdek jouw droomjurk, maak kennis met ons team, ontvang stylingadvies & krijg een exclusieve goodiebag! Klik voor meer informatie 🎉