Zijn merken belangrijk in bruidsmode?

Kies je voor een merk? Is dat belangrijk? Kies je voor een stof? In dit artikel geef ik je enkele handvatten.

Modeca, Hervé Paris, Libelle, Rembo Styling, Cymbeline of Novia D’Art?

Daar kun je natuurlijk meerdere antwoorden op geven, want niet iedereen zal daar dezelfde mening over hebben. Ik denk wel dat het belangrijk is om te kijken naar een merk. Een merk is namelijk ook een kwaliteitsgarantie. Immers, het merk zal niet willen dat een jurk niet goed is en zal er dus voor zorgen dat de kleding van de beste kwaliteit en afwerking is. Daarnaast heeft ieder merk zijn eigen kenmerken en uitstraling. Kijk gewoon goed wat bij jou past.

Een Nederlands merk als Modeca wordt in de hele wereld verkocht en bestaat al zo’n 70 jaar. Zij hebben een naam hoog te houden en zullen er dus alles aan doen om alleen maar blije klanten te hebben! Ook het Franse merk Hervé Paris heeft een heel eigen signatuur en prachtige afwerking.

Duurder merk beter dan een goedkoper merk?

Prachtige mikado en luxe kant verwerkt in deze jurk van Modeca

Nee, zo eenvoudig is het ook weer niet. Ieder bruidsmodemerk werkt zorgvuldig en met de beste bedoelingen. Wel is het zo dat een duurder merk vaak duurdere materialen gebruikt. De stoffen zijn net iets mooier en de gebruikte garens en knopen net wat beter.

Ook zit kwaliteit vaak in kleine dingen. De knopen van een goedkoper merk zitten vaak met een paar steken vast, terwijl de knopen van een duurder merk net wat beter vastgezet zijn. Dat is allemaal handwerk en daarmee ook duur. Jij bepaalt wat je belangrijk vindt!

Is het gebruikte stof van een merk belangrijk?

Ja, dat is belangrijk. Natuurlijk in de eerste plaats omdat iedereen zijn eigen voorkeuren heeft. Je kunt ervan uitgaan dat alle stoffen die door goede merken in de bruidsmode gebruikt worden, van goede kwaliteit zijn en optimaal draagcomfort hebben. Daarnaast hebben de gebruikte stoffen allemaal hun unieke eigenschappen en uitstraling. dat maakt dat het ene merk veel gebruik maakt van satijn en de ander weer van crepe of mikado. Veelgebruikte stoffen van merken die bij Pippi Bruidsmode Pippi’s Collectie te koop zijn, staan hieronder genoemd.

Satijn bij Liretta en Novia D’Art

Hou je van glanzend, dan kies je al snel voor satijn. Dat heeft een hele mooie glans en een luxe uitstraling. Satijn valt heel soepel en glad om je lichaam. Perfect voor een mooie gladde jurk die soepel moet vallen. Ook is satijn heel geschikt voor wijde pantalons en tops. Vaak zie je dat jasjes worden afgewerkt met details van satijn zoals de revers. Kijk maar eens naar de pakken van het Spaanse merk Novia D’Art en jurken van Liretta. In haar nieuwe collectie van 2023 heeft Modeca ook hele mooie satijnen jurken! Pippi’s Collectie

Het model draagt een chique bruids-kostuum met wijde pantalon met hoge taille. Daarop een glanzende gedrapeerde top met dunne spaghetttibandjes en een licht oversized colbert met lange opgestroopte mouwen. Dit pak is van Novia D'Art.
Satijn in de pantalon en top en op de revers van dit pak van Novia D’Art

Mikado en Modeca

Je kunt ook kiezen voor mikado. Dat is net iets matter dan satijn, maar heeft ook een hele subtiele glans. Waar vroeger veel zijde werd gebruikt, kiest men nu vaak voor mikado. Het heeft dezelfde rijke uitstraling, maar is gebruiksvriendelijker (je kunt uit mikado gemakkelijker een vlek verwijderen dan uit zijde bijvoorbeeld). Mikado is wat minder glad en soepel dan satijn en is daarmee ook heel geschikt voor grote rokken en opstaande kragen. Zeker als je onder zo’n rok nog wat lagen tule hebt die zorgen voor een volle look! Je kunt ook leuke versieringen als strikken maken van mikado en die blijven dan goed in vorm! Modeca Pippi’s Collectie gebruikt vaak mikado in haar jurken met grote rokken. Erg stijlvol!

Crêpe bij Hervé Paris

Hou je van soepel vallend, dan kom je al snel uit bij crêpe. Dit is een heerlijke stof die fijn aanvoelt op je lichaam, niet snel kreukt en geschikt is voor jurken met een strakke rok, met een a-lijn of een aangerimpelde rok. Ook is crêpe heel goed voor losse kledingstukken als rokken, pantalons en jasjes. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en kan gewoon heel fijn verwerkt worden. Bijna alle merken werken met crêpe voor hun bruidsmode-collecties. Bij Hervé Paris is een groot deel van de jurken (deels) met crêpe gemaakt. Pippi’s Collectie

Bohemien jurk met kanten top op doorzichtige tule. Daaronder een zwierige wijde rok van crêpe met een split op het been.
Droomjurken met mooie kant in de top en een zwierige rok van crêpe bij Hervé Paris

Tule in sluiers en in jurken van Le Papillon

Vaak wordt tule gebruik voor sluiers. Dan wordt meestal een wat zachtere soort tule gebruikt, zoals bij het Nederlandse merk Poirier. Ook zien we vaak dat jurken worden versierd met tule. Zo zit er in de sleep vaak tule, al dan niet met kant of satijn verfraaid. Ook zien we dat er tule in de rokken wordt verwerkt. Je kunt een rok maken van meerdere lagen tule, waarbij de onderlagen vaak dikker zijn en zorgen voor vorm en stevigheid. De bovenlagen zijn dan van dunnere en zachtere tule, waardoor het mooi valt. De tule kan ook over een onderrok van ander materiaal worden gebruikt. Dat zie je dan door de tule heen en geeft ook een heel mooi effect.

De tule kan versierd worden met glitter, kraaltjes, pailletten en kant. Ieder merk heeft zijn eigen manier om het tule te verwerken en te versieren. Bijna alle merken gebruiken tule en ook bij het merk Le Papillon Pippi’s Collectie zien we prachtig bewerkte jurken met tule. Deze jurken worden gewoon droomachtig van de mooie kraaltjes en kant.

geheel kanten jurk van Le Papillon by Modeca met deels doorzichtige top. Rok is gevoerd met cappuccino keur. De jurk is aansluitend en heeft dunne spaghettibandjes.
In deze mooie jurk van Le Papillon is prachtige fijne kant verwerkt met pailletten en kraaltjes

Kant bij Hervé Paris en Libelle

Naast de kwaliteit van kant kun je natuurlijk ook nog naar de uitstraling van kant kijken. Een jurk waarbij het kant richting de sleep steeds minder druk wordt, wordt vaak gezien als klassiek. Een jurk met veel kant in de top en eventueel ook in de mouwen, geeft een Ibiza-feeling. Dit wordt ook wel bohemian of boho genoemd. Dit zien we heel veel bij de jurken van Hervé Paris. Kijken we naar jurken van Libelle, dan zien we hier ook modellen waarbij de jurk van boven tot in de sleep precies dezelfde kant heeft in een regelmatig patroon. Het drukke van kant wordt door het gebruik van een vast patroon over de heel jurk juist weer rustig. Pippi’s Collectie

Al met al valt er heel wat te kiezen. Ik heb natuurlijk lang niet alles benoemd qua stoffen en kwaliteiten, maar laat het duidelijk zijn dat merken een naam hoog te houden hebben. Het is jouw keuze welk merk je voorkeur heeft, want dat is gewoon een kwestie van smaak en budget!

Lees ook andere blogs

Pippi Bruidsmodeshow 2024!

1-9-2024 met Trouwjurk-Winactie, Meet&Greet met Spaanse designer en verrassing met bekende Limburse op catwalk!