Hoe Kan Ik Dansen Met Een Sleep?

Een sleep is prachtig en hoort echt bij een bruidsjurk. Hierbij wat tips om gedurende je trouwdag handig met de sleep om te gaan. Zo ben je prachtig en praktisch goed voorbereid

Een bruidsjurk heeft meestal een sleep. Dat ziet er prachtig uit voor de ceremonie, maar wat doe je er de rest van de dag mee?

Veel bruidsjurken hebben een sleep aan de rok. De lengte van zo’n sleep varieert. Soms wil een bruid de sleep wat korter of zelfs helemaal weg. Dat kan natuurlijk allemaal!

Een sleep is echter wel heel speciaal en je voelt je met de sleep ook echt bruid. Wanneer kun je anders nog een jurk aan met een sleep? Veel bruiden willen daarom ook wel een sleep, maar zij vragen zich af hoe ze met die sleep om moeten gaan. Daarom een paar tips voor alle bruiden die een jurk hebben met sleep.

Waar laat je de sleep als je zit tijdens de ceremonie? Wat doe je als het die dag regent? Hoe moet je nu dansen met zo’n sleep?

  • Tijdens de ceremonie: als je gaat zitten, strijk je de jurk aan de achterzijde glad over je billen en ga je zitten zonder je jurk op te trekken. Je pakt de sleep vast, of laat hem even aangeven. Je legt de sleep vervolgens naast je aan die kant waar je partner niet zit. Zo zit de sleep niet tussen jullie in! Zit je op een kruk of bankje zonder rugleuning, dan kan iemand de sleep mooi achter je leggen.
  • Lopen en verplaatsen naar andere locatie: je pakt je sleep op (als je gemakkelijk kunt bewegen in je jurk, anders vraag je iemand om de sleep even aan te geven) en houd de sleep vast aan het lusje dat middenachter aan de sleep is bevestigd. Is de sleep langer, dan leg je hem losjes over je onderarm. Je kunt dan gemakkelijk lopen zonder dat de sleep over de (vaak vieze en soms natte) grond sleept. ⛪
  • Tijdens het foto’s maken: worden er foto’s gemaakt, dan is het heel erg leuk om goed op te letten dat iemand iedere keer de sleep mooi neerlegt. Als het goed is, zijn de verschillende lagen stof in je sleep aan elkaar gemaakt. Je hulp hoeft nu alleen maar de sleep met twee handen op te pakken en losjes neer te leggen (alsof je een dekbed opschud). Als je een mooie kanten rand hebt aan de sleep is het fijn dat die rand helemaal mooi wordt neergelegd.
  • In de auto : verplaatsen jullie je met de auto, zorg dan dat je het instappen van te voren even oefent! Je gaat bij de auto staan en pakt dan de sleep op, of laat die even aangeven. Doe de autodeur open en ga vervolgens met je billen richting de auto staan. Steek je billen naar achteren, doe je hoofd omlaag en ga zover naar achteren tot je de autostoel raakt. Ga goed zitten, trek je benen naar binnen en draai jezelf tot je goed zit. De sleep leg je op je schoot. Zit je achterin en is er veel ruimte, dan kun je de sleep ook naast je leggen.
  • Eten en drinken: om ontspannen te kunnen eten en drinken, trek je je jurk bij de heupen een beetje naar boven, zodat je wat gemakkelijker kunt gaan zitten. De sleep leg je weer naast je, aan de andere kant dan waar je echtgenoot of echtgenote zit. Door het optrekken van de jurk ontstaat er iets meer ruimte bij de buik.
  • Dansen en handen vrij: wil je onbekommerde dansen en de sleep niet de hele tijd in je handen hebben, dan komt de geheime kracht van de coupeuse kijken! Hieronder omschrijf ik wat de coupeuse kan doen om jouw jurk ook feest-proof te maken!

De coupeuse maakt achter in de jurk, aan de binnenkant, onzichtbare lintjes en lusjes.

Ben je zover dat je de sleep omhoog wilt, dan trek je je even discreet terug samen met iemand die je kan helpen en die onderstaand filmpje gezien heeft en geoefend heeft! Jouw hulp knoopt de lintjes en lusjes aan elkaar en maakt op die manier jouw sleep aan de binnenkant korter. De vies geworden onderkant blijft mooi onderaan en valt daardoor niet op. Je kunt nu gewoon dansen en bewegen zonder dat de jurk in de weg zit. Ideaal!

Lees ook andere blogs

Pippi Winter Bruidsevent! 

Heb jij ja gezegd?
Kom dan 14 januari van 12-16 uur naar Pippi Bruidsmode, Klaasstraat 38 in Venlo

Let op: de eerste 25 bruiden die dan hun pasafspraak inplannen, ontvangen een goodiebag met een waarde van meer dan €1000,-